Μια επικίνδυνη σπείρα του Χάρλεμ εξάρθρωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καταφέροντας συντριπτικό πλήγμα στη βία και την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή.

Η Chico Gang, όπως είναι γνωστή, τρομοκρατούσε το ανατολικό Χάρλεμ από το 2018…

Chico Gang: Η επικίνδυνη συμμορία της Νέας Υόρκης και πώς τους έπιασαν

Τα 13 μέλη που έχουν στα χέρια τους οι αρχές κατηγορούνται για μια σειρά κακουργημάτων. Μεταξύ αυτών την απόπειρα δολοφονίας καμιά δεκαριά ανθρώπων. Με ένα 12χρονο αγόρι στα θύματά τους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μανχάταν, τρία από τα μέλη πέρασαν από το δικαστήριο την Τετάρτη και τα υπόλοιπα αναμένεται να κάνουν το ίδιο τις επόμενες μέρες.

«Οι συλλήψεις αυτών των συμμοριτών σχεδιάστηκαν ειδικά για την απομάκρυνση της συμμορίτικης βίας από τους δρόμους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Dermot Shea.

Ο οποίος αποκάλυψε πως τα μέλη της έκαναν επιθέσεις τόσο σε αντίπαλες σπείρες όσο και ανυποψίαστους πολίτες, μεταξύ αυτών και παιδιά. «Έπρεπε να σταματήσει», κατέληξε ο Shea.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συμμορία είχε έδρα ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών στο Χάρλεμ. Κανόνιζαν τις δουλειές τους μέσω κοινωνικών μέσων. «Κάποιος θα πάθει ζημιά το Σάββατο», έγραφε ένα τέτοιο μήνυμα στο Facebook με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2019.

Ακόμα και φωτογραφίες ανέβαζαν να απειλούν ανθρώπους με το πιστόλι κολλημένο στο κεφάλι.