Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν στον αποκεφαλισμό ενός Πακιστανού, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εμπορία ναρκωτικών, αυξάνοντας σε 85 τον αριθμό των προσώπων οι οποίοι έχουν εκτελεστεί στο βασίλειο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Ισμαήλ Χαν Σάγεντ είχε κριθεί ένοχος της κατηγορίας ότι είχε εισαγάγει στο βασίλειο «μια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης», σύμφωνα με μια ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών την οποία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ήταν ο 12ος Πακιστανός ο οποίος εκτελέστηκε στη χώρα έπειτα από καταδίκη για εμπορία ναρκωτικών από τα μέσα του Οκτωβρίου.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία (η απάρνηση του Ισλάμ), η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών επισύρουν τη θανατική ποινή στο συντηρητικό βασίλειο, στο οποίο εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα σκληρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Το 2013, συνολικά 78 θανατοποινίτες διαφόρων εθνικοτήτων εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο.