Στις επόμενες φωτογραφίες ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βαρυμπόμπη, Ελλάδα: Στάχτη και αποκαΐδια οι κόποι μιας ζωής

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κάποιος την καταστροφή της φύσης αλλά και ολόκληρων οικιστικών περιοχών μετά το πέρασμα της καταστροφικής φωτιάς που ξεκίνησε από τις παρυφές της Πάρνηθας και κατέκαψε τα πάντα μέχρι και την πλατεία της Βαρυμπόμπης.

Οι στιγμές που έζησε η Αττική για περίπου δύο 24ωρα ήταν εφιαλτικές και οι θύμησες από την πύρινη λαίλαπα και τον όλεθρο που άφησε πίσω της στο Μάτι πριν από 2 χρόνια ήταν αναπόφευκτες.

Λίμνη Ευβοίας και Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα: Τρόμος από τις πύρινες γλώσσες

«Θα καούμε ζωντανοί». Σοκαριστικές ήταν οι εκκλήσεις των κατοίκων αλλά και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης μπροστά στη μανία της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Λίμνη Ευβοίας και οδήγησε σε πάνω από 150 καμμένα σπίτια και εκκενωμένους 12 οικισμούς.

Η φωτιά ωστόσο καίει εδώ και μέρες σε όλη την Ελλάδα. Η φωτιά που ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία οδήγησε τις φλόγες να απειλεί ακόμα και τον αρχαιολογικό χώρο.

Τόκιο, Ιαπωνία: Χαρά και χαμόγελα από τις ελληνικές επιτυχίες

Μέσα στη μαυρίλα των ημερών η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν μια όαση χαράς.

Ο χρυσός Τεντόγλου, ο χάλκινος Πετρούνιας, αλλά και η ομάδα πόλο των ανδρών, ο εξαιρετικός Καραλής αλλά και η υπέρβαση της ομάδας πόλο των ανδρών αποτέλεσαν αθλητικά χάι λάιτ της τελευταίας εβδομάδας.

Εκτός όμως από τις ελληνικές συμμετοχές κάποια φωτογραφικά ντοκουμέντα από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού κέντρισαν τα βλέμματα. Από τα πολιτικά μηνύματα πάνω από το βάθρο μέχρι την πρώτη τρανς γυναίκα που λαμβάνει μέρος στους Αγώνες.

Αθήνα, Ελλάδα: Έλιωσαν και τα τσιμέντα από τον καύσωνα

Μπροστά σε έναν ιστορικό καύσωνα βρέθηκε η χώρα την εβδομάδα που πέρασε με τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνούν και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Οι Αθηναίοι αλλά και όσοι μπορούσαν να ξεφύγουν αναζήτησαν ανάσες στις κοντινές παραλίες, ενώ όσοι έπρεπε να ήταν στο καθήκον έκαναν υπομονή.

Σαρμπίτζ, Γερμανία: Με όλα τα μέσα καθαρές παραλίες

Οι Γερμανοί ταξιδεύουν μέχρι τις θάλασσες της Βαλτικής για να χαλαρώσουν και οι αρχές επιστρατεύουν όλα τα μέσα ώστε να είναι καθαρές οι ακτές από τα φύκια.

Βηρυτός, Λίβανος: Ένας χρόνος μετά την έκρηξη και οι πληγές είναι ανοιχτές

Ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στον Λίβανο, ένα χρόνο ακριβώς μετά την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού. Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, μεγάλος αριθμός αστέγων αποτελούν το βαρύ απολογισμό, ενώ σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να ταλανίζουν τη χώρα.

Βίγια Ντε Λέιβα, Κολομβία: Το ταξίδι του Γκαγκάριν όχημα για τις αναζητήσεις 60 χρόνια μετά

Την εβδομάδα που μας πέρασε η ανθρωπότητα γιόρτασε το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα. Πριν από 60 χρόνια ο Γκαγκάριν άφησε το σημάδι του στις διαστημικές αποστολές με την «βόλτα» που πραγματοποίησε μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες αστρονόμοι γιορτάζουν το τεράστιο επίτευγμα παρατηρώντας τον έναστρο ουρανό.

Παρίσι, Γαλλία: Ο χορός μετά τον εμβολιασμό

Οι ανθρώπινες συνήθειες και επαφές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα μετά το πέρασμα της πανδημίας. Το εμβόλιο ίσως είναι η μοναδική λύση για μία (σχετική) επιστροφή σε μία κανονικότητα που θα επιτρέπει κάποιες περιορισμένες επαφές. Οι Γάλλοι εμβολιασμένοι, νοσήσαντες ή τεσταρισμένοι μπορούν να μπαίνουν ξανά σε μαγαζιά εστίασης.

Νετάνια, Ισραήλ: Η ελπίδα σε ένα βλέμμα και μια βελόνα

Η κ. Κόπελμαν είναι 86 ετών και λαμβάνει την τρίτη και «αναμνηστική» δόση του εμβολίου της Pfizer. Το βλέμμα της κοιτώντας τον υγειονομικό αποτυπώνει πλήρως τη δίψα για ζωή ακόμα και μέσα σε αυτές ττις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Τσιάπας, Μεξικό: Με λευκό μαντήλι είσαι εντάξει

Ένα λευκό μαντήλι στην πόρτα σου σε χωρίζει από τον θάνατο. Κοινότητες ιθαγενών ξεκίνησαν συνομιλίες με την κυβέρνηση υπό το φόντο απαγωγών, εμπρησμών και δολοφονιών από αυτοαποκαλούμενους «εκδικητές»

Χισαρόνου, Τουρκία: Εφιάλτης χωρίς τέλος

Πάνω από μία εβδομάδα η πύρινη λαίλαπα κατατρώει τα πάντα στο πέρασμά της στα νότια παράλια της Τουρκίας. Άνθρωποι, ζώα και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη. Οι πολίτες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σώσουν το βιος τους, καθώς φεύγουν μαζί με τα ζώα τους από τα μέτωπα.

Λα Παζ, Βολιβία: Ξεδιψώντας το βουνό για τη χρονιά που έρχεται

Το όρος Πατσανάμα (ή Μητέρα Γη) ξύπνησε διψασμένο εν μέσω θέρους και οι Βολιβιανοί χορεύουν στα τελετουργικά τους προσφέροντας δώρα, φρούτα, φύλλα κόκας, γλυκά και άλλα καλούδια ώστε να την «καλοπιάσουν».

Νέο Δελχί, Ινδία: Αν σωθεί το παιδί μπορεί και να υπάρχει ελπίδα

Ένα νεαρό κορίτσι στέκεται στην πόρτα του σπιτιού του σε γειτονιά των κατώτερων στρωμάτων της Ινδίας μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει την ανθρώπινη θηριωδία. Στη διπλανή πόρτα μία συνομήλικη της βιάστηκε και δολοφονήθηκε.