Ο 70χρονος σήμερα, Ρίτσαρντ Μάνσον, ο οποίος καταδικάστηκε το 1969 για το φόνο της ηθοποιού, Σάρον Τέιτ, και πολλών άλλων πήρε άδεια να παντρευτεί την Ελέιν Μπάρτον, γνωστή με το όνομα Σταρ.

Η άδεια γάμου ισχύει για 90 ημέρες, μέσα στις οποίες θα πρέπει να έχουν παντρευτεί.

Επειδή όμως εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ο Ρίτσαρντ Μάνσον δεν επιτρέπεται να έχει συζυγικές επισκέψεις, ωστόσο οι δύο επιτρέπεται να καλέσουν κάποιον Παπά για την τελετή και έως δέκα καλεσμένους.

Και παρότι ο Ρίτσαρντ Μάνσον είναι ένας διαβόητος δολοφόνος, καθώς ανάμεσα στα θύματα του συγκεταλέγεται και η τότε σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, η οποία βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, υπάρχουν κάποια πράγματα που ο κόσμος δε γνωρίζει για την αρραβωνιαστικιά του.

Ήρθαν σε επαφή όταν η νεαρή γυναίκα ήταν 17 χρονών. Η Μπάρτον άρχισε να του στέλνει γράμματα όταν μία φίλη της έδειξε τα γραπτά του δολοφόνου για το περιβάλλον. Χρησιμοποίησε λοιπόν τα 2.000 δολάρια που είχε μαζέψει δουλεύοντας σε έναν οίκο ευεγηρίας για να μετακομίσει στην Καλιφόρνια. Άρχισε να τον επισκέπτεται στη φυλακή από το 2007. Πήγαινε Σάββατο και Κυριακή και έμενε για ώρες.

Η Ελέιν Μπάρτον πιστέυει ότι ο Ρίτσαρντ Μάνσον είναι αθώος. Διαχειρίζεται μερικές ιστοσελίδες που μιλούν υπέρ του και έχει δηλώσει ότι ο γάμος θα της δώσει πρόσβαση σε έγγραφα που μπορεί να δει μόνο η οικογένεια, οπότε και θα έχει τη δυνατότητα να επανεξετάσει κάποια στοιχεία.

Η σχέση με τους γονείς της είναι σχετικά καλή. Η ίδια έχει δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα, Daily Mail, ότι για καιρό δεν είχε σχέσεις με τους φίλους, επειδή της συνέβαινε κάτι πολύ σημαντικό. Επίσης, ότι δεν της επιτρεπόταν να έρθει σε επαφή μαζί τους. Ο πατέρας της έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν την έστειλε στο δωμάτιό της. Παρότι ο πατέρας της λέει ότι ο Ρίτσαρντ Μάνσον δεν είναι ευπρόσδεκτος στο σπίτι τους και ότι δε σκοπεύει να πάει στο γάμο με την κόρη του, παρόλα αυτά προσθέτει ότι δε θα αποκηρύξει την κόρη του ό,τι και να κάνει στη ζωή της. Η ίδια λέει ότι μιλάει τακτικά με την οικογένειά της.

Οι δυο τους δε συμφωνούσαν εξ αρχής για γάμο. Η 26χρονη έχει δηλώσει στο περιοδικό Rolling Stone ότι θα παντρευτούν σίγουρα, όμως ο κατά συρροή δολοφόνος είχε χαρακτηρίσει τις τότε δηλώσεις «σκουπίδια για λαϊκή κατανάλωση».