Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 500 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 843.390.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 2.766, στο υψηλότερο επίπεδο από τη 15η Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν στους 35 (+1).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς.

Ο αριθμός των πολιτών του Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ξεπέρασε τα 5,65 εκατομμύρια, ή το 60,6% του πληθυσμού, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως προς την αποτροπή της μόλυνσης υποχώρησε στο 64% μεταξύ της 6ης Ιουνίου και της 3ης Ιουλίου εξαιτίας της εξάπλωσης της πολύ πιο μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα. Ανερχόταν στο 94,3% μεταξύ της 2ης Μαΐου και της 5ης Ιουνίου. Πάντως, το υπουργείο Υγείας συμπλήρωσε πως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech σε ό,τι αφορά την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία, των σοβαρών μορφών της νόσου και της θνητότητας εκτιμά πως βρίσκεται περί το 93%.