Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου, Μίοντραγκ Ραντούνοβιτς, εξαιτίας του σκανδάλου με τη μόλυνση πέντε νεογνών στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της πόλης Μπιέλο Πόλιε, ένα από τα οποία πέθανε.

Στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκαν από την μαιευτική κλινική του νοσοκομείου του Μπιέλο Πόλιε πέντε νεογέννητα με μόλυνση, από τα οποία το ένα πέθανε και τα άλλα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ραντούνοβιτς υπέβαλε χθες την παραίτησή του, τονίζοντας ότι η διακοπή μιας ζωής που μόλις ξεκίνησε πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση και μάθημα ότι η ανευθυνότητα και η παραβίαση κανόνων και διατάξεων οδηγεί σε μη ανακτήσιμες απώλειες.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι βρέφη, δυστυχώς, πεθαίνουν και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει επειδή αποτυγχάνει μέρος του συστήματος. Ανέφερε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός, Μίλο Τζουκάνοβιτς έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Ο κ. Ραντούνοβιτς είπε ότι είναι αντικειμενικά υπεύθυνος επειδή βρίσκεται στην κορυφή της αλυσίδας του κλάδου υγείας, μέρος της οποίας απέτυχε «και έφθασε σε τέτοια κατάσταση, στην οποία είναι δυνατόν ο υπουργός Υγείας να μην είναι ενημερωμένος για τη μόλυνση που μέρες μαίνεται στην τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του Μαυροβουνίου».

Λόγω της μόλυνσης έκλεισε η γυναικολογική – μαιευτική κλινική του νοσοκομείου του Μπιέλο Πόλιε και οι ετοιμόγεννες μητέρες πηγαίνουν στη γειτονική πόλη, Μπέρανε. Ο διευθυντής του νοσοκομείου και οι επικεφαλής της κλινικής αντικαταστάθηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.