Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποτρόπαια επίθεση» εναντίον συναγωγής στην Ιερουσαλήμ και «όσους τόλμησαν να χαιρετίσουν την ενέργεια αυτή», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις αλυσιδωτές πράξεις βίας στην Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη. Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την ειδεχθή επίθεση σήμερα το πρωί σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ και όσους τόλμησαν να εκφράσουν ικανοποίηση για την ενέργεια αυτή, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και τον ισραηλινό λαό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή την οποία διέπραξαν δύο Παλαιστίνιοι οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν νεκροί από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας, στην πλέον αιματηρή επίθεση εδώ και χρόνια στην πόλη αυτή.
Για την επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε «με τσεκούρι, με μαχαίρι και με όπλο» σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, εξέφρασαν ικανοποίηση οι δύο μεγαλύτερες παλαιστινιακές ισλαμιστικές οργανώσεις, η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ.