Με την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού να σαρώνει τη Ρωσία και την κατάσταση στη Μόσχα να γίνεται δραματική, οι Αρχές αποφάσισαν να ληφθούν νέα σκληρά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στα πλαίσια αυτά, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτηση στο μπλογκ του ότι από τις 28 Ιουνίου, με διάταγμα που υπέγραψε, θα μπορούν να επισκέπτονται εστιατόρια και καφέ μόνο όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού, έχουν νοσήσει πριν από τουλάχιστον έξι μήνες, ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ με ισχύ τριών ημερών.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, α εστιατόρια και καφέ της Μόσχας υποχρεούνται να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα ελέγχει με κώδικες QR τους πελάτες που έχουν εμβολιασθεί. Όσοι εστιάτορες και επιχειρηματίες καφετεριών δεν εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα ελέγχου στα καταστήματά τους, αυτά θα μπορούν να λειτουργούν με παράδοση στο κατάστημα (take away) η με διανομή (delivery).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.