«Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάχτυλό μου»: το 2007, μια οικογένεια καταγράφει μια αθώα σκηνή μεταξύ αδελφών, χωρίς να φαντάζεται ότι το βίντεο αυτό θα γίνει ένα από τα πλέον διάσημα στο διαδίκτυο και ότι 14 χρόνια μετά, θα πουληθεί ως «NFT» έναντι σχεδόν 761.000 δολαρίων (620.000 ευρώ), αναφέρει το ΑΠΕ.

Το βίντεο με τίτλο «Charlie Bit My Finger», που έχει συγκεντρώσει 883 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube, πουλήθηκε από την οικογένεια Ντέιβις-Καρ χθες, σε μια δημοπρασία στην αγορά των NFT ή «non-fungible tokens». Αυτές οι «μη ανταλλάξιμες μάρκες» επιτρέπουν να συνδεθεί με ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας κάθε ψηφιακό αντικείμενο, είτε πρόκειται για μια φωτογραφία, μια εικόνα, ένα animation, ένα βίντεο, ένα μουσικό κομμάτι ή ακόμα και ένα άρθρο.

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας 55 δευτερολέπτων, βλέπουμε έναν μικρό Βρετανό, τον Χάρι, να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό του αδελφό Τσάρλι. Το σκηνικό παίρνει «δραματική» τροπή, όταν ο πρώτος βάζει τον δείκτη του στο στόμα του μωρού και προς μεγάλη έκπληξή του ο Τσάρλι κλείνει το στόμα του, δαγκώνοντάς το. Τότε, ο Χάρι λέει τις δύο φράσεις που ενθουσίασαν τους χρήστες του διαδικτύου: «εεε, Τσάρλι» και «Τσάρλι, αυτό με πόνεσε πραγματικά».

Ακόμα κι αν το βίντεο αυτό, της δεκαετίας του 2000, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία του Youtube, σύντομα θα αποσυρθεί από την πλατφόρμα. Η οικογένεια ανακοίνωσε πως θα το διαγράψει μετά την πώλησή του χθες, εξηγώντας πως ο νικητής της δημοπρασίας θα γίνει «ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του αξιαγάπητου κομματιού της ιστορίας του διαδικτύου», ακόμα κι αν το βίντεο έχει σίγουρα αντιγραφεί, διαμοιραστεί και αναδημοσιευτεί πολλές φορές στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 11 λογαριασμοί έκαναν προσφορά, όμως μεταξύ δύο χρηστών κρίθηκαν όλα: του «mememaster» και του «3fmusic», με τον τελευταίο να επικρατεί με μια προσφορά 760.999 δολαρίων. Η συλλογή των NFT είναι μια τάση, η δημοφιλία της οποίας εκτινάχθηκε τον περασμένο χρόνο, καθώς δύο δισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια σε αυτήν την αγορά, μονάχα το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο NonFungible.com.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.