Δεν έχει τέλος η βία στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα ο ισραηλινός ανακοίνωσε πως «κατέστρεψε» ένα εκτεταμένο σύστημα τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα μαχητικά του αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 90 χιλιόμετρα τούνελ, τα οποία αποτελούν ένα υπόγειο σύστημα γνωστό με το όνομα Μετρό το οποίο χαρακτηρίζεται και ως «πόλη κάτω από την πόλη», όπως έγινε γνωστό από τον στρατό του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθέσεις από αέρος και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας, πλήττοντας διάφορους στόχους, ανάμεσά τους το σπίτι του διοικητή της Χαμάς Χαν Γιούνις, ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης και εκτοξευτήρες ρουκετών.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι οι υπόγειες αυτές σήραγγες αυτά κατασκευάστηκαν σε διάστημα πέντε ετών και μέσω αυτών η Χαμάς μετέφερε πυρομαχικά, τρόφιμα και μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, αποφασισμένος να συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα εμφανίστηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον προέτρεψε να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση εντός της ημέρας.

Ο κ. Νετανιάχου, παρά τις πιέσεις για κατάπαυση του πυρός, έστειλε μήνυμα μετά τη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο λέγοντας ότι «είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω την επιχείρηση μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος: να επαναφέρω την ηρεμία και την ασφάλεια σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ».

Οι δύο ηγέτες είχαν την τέταρτη συνομιλία τους σε μια εβδομάδα σήμερα και όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών.