Αντίθετη με τις επιλογές του Μπαράκ Ομπάμα, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, στη διαχείριση της απειλής της τρομοκρατίας, είναι η πλειονότητας της κοινής γνώμης όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των New York Times/CBS News, το 48% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει τον τρόπο που ο Ομπάμα αντιμετωπίζει την απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το 39% τον εγκρίνουν και το 13% δεν έχει άποψη.

Καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, περίπου το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν καλύτερη δουλειά σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, έναντι ενός 31% που πιστεύει ότι οι Δημοκρατικοί διαχειρίζονται καλύτερα το ζήτημα.

Όσον αφορά το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής, το 45% των Αμερικανών κρίνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έκαναν καλύτερη δουλειά, έναντι του 38% που τάσσεται υπέρ των Δημοκρατικών.

Παρόλα αυτά η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη στα βασικά σημεία της στρατηγικής του Ομπάμα για την εξάλειψη του ΙΚ, με το 71% να αντιμετωπίζει θετικά τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των θέσεων της οργάνωσης στο Ιράκ και το 69% και στη Συρία.

Παράλληλα το 66% εγκρίνει την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων στο Ιράκ, όμως μόνο το 39% θα υποστήριζε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία ή το Ιράκ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 12η ως την 15η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.009 ενηλίκων.