Με δυσκολία γινόταν σήμερα η κυκλοφορία των πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ, καθώς δύο τάνκερ αντιμετώπισαν πρόβλημα και «κόλλησαν» για κάποια ώρα στο στενό. Μάλιστα, το ένα πλοίο που μπλόκαρε τη διώρυγα ήταν υπό ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το MarineTraffic, το πλοίο Minerva Nike σταμάτησε στη διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας καθυστερήσεις στην κυκλοφορία..

Πρόκειται για βυτιοφόρο αργού πετρελαίου με ελληνική σημαία. Δύο ρυμουλκά έσπευσαν για να βοηθήσουν να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σε νέα ενημέρωση του MarineTraffic αναφέρεται πως «το Minerva Nike βρίσκεται σε κίνηση χρησιμοποιώντας τη μηχανή και πλέει με ταχύτητα 10,7 κόμβων».

Νωρίτερα την Τρίτη είχε γίνει γνωστό πως η κυκλοφορία των πλοίων επιβραδύνθηκε στη διώρυγα του Σουέζ, καθώς το τάνκερ M/T Rumford εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο νότιο τμήμα της διώρυγας.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε στη συνέχεια στο Reuters, ότι το πρόβλημα διήρκεσε περί τα 10 λεπτά και «έχει διευθετηθεί».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.