Ο γάλλος μεγιστάνας και πρώην αφεντικό της Adidas, Μπερνάρ Τατί, και η σύζυγός του έπεσαν θύματα άγριας ληστείας στο σπίτι τους κοντά στο Παρίσι τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και τώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες τους με μελανιές στο πρόσωπο.

Οι δράστες έδεσαν το ζευγάρι με ηλεκτρικά καλώδια, τους επιτέθηκαν και τους έκλεψαν τα κοσμήματά τους. Ο 78χρονος Μπερνάρ Ταπί, ο οποίος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχει διατελέσει υπουργός, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, σύμφωνα με το BBC.

Έχει βρεθεί στο επίκεντρο νομικών διαμαχών που σχετίζονταν με διαφθορά και απάτη επί δεκαετίες και έχει περάσει κάποιο διάστημα στη φυλακή.

Ο Ταπί και η σύζυγός του, Ντομινίκ, 70 ετών, κοιμούνταν όταν τέσσερις άνδρες ξέφυγαν από τους άνδρες της ασφάλειας και διέρρηξαν το σπίτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι δράστες τράβηξαν την κ. Ταπί από τα μαλλιά για να μάθουν «πού βρίσκεται ο θησαυρός», δήλωσε ο δήμαρχος της Combs-La-Ville, Guy Geoffroy στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αλλά βέβαια δεν βρήκαν κανέναν θησαυρό και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα, με αποτέλεσμα να ασκήσουν βία».

Τον Ταπί τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα μπαστούνι την ώρα που καθόταν σε μια καρέκλα. Η σύζυγός του κατάφερε να ελευθερωθεί και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα, από όπου κάλεσε την αστυνομία. Έχει τραύματα στο πρόσωπο, καθώς τη χτύπησαν πολλές φορές, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Μπερνάρ Ταπί αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Οι δράστες φέρεται να λήστεψαν δύο ρολόγια, ανάμεσά τους και ένα Rolex, βραχιόλια, σκουλαρίκια και ένα δαχτυλίδι.

Ποιος είναι ο Μπερνάρ Ταπί

Έχει διατελέσει υπουργός Αστικής Ανάπτυξης την περίοδο 1992-93. Είχε πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Olympic de Marseiile.

Επί της προεδρίας του η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα, για να κατηγορηθεί τελικά για στήσιμο αγώνων και να της αφαιρεθεί ο τίτλος.

Στον Ταπί ανήκαν διάφορα μέσα ενημέρωσης, ενώ έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική το τραγούδι και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών.

Τη δεκαετία του 1990 κήρυξε πτώχευση και πέρασε πέντε μήνες στη φυλακή καθώς κρίθηκε ένοχος σε περιπτώσεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής και κατάχρησης επιχειρηματικής περιουσίας.