Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όπως είχε κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες.

Ο εμβολιασμός του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου St Thomas.

Τη στιγμή του εμβολιασμού δημοσίευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter, ευχαριστώντας τους επιστήμονες, το ιατρικό προσωπικό και τους εθελοντές που βοήθησαν στον εμβολιασμό. Επίσης, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Mετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι το σκεύασμα δεν σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 των AstraZeneca/ Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Pfizer, που χρησιμοποιούνται στη Βρετανία είναι ασφαλή.

«Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ασφαλές και το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές. Αυτό που δεν είναι ασφαλές είναι να μολυνθούμε από την Covid, για αυτό ακριβώς είναι τόσο σημαντικό να κάνουμε όλοι μας τα εμβόλιά μας μόλις έρθει η σειρά μας», είπε χθες ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Ντάουνινγκ Στριτ προαναγγέλλοντας τον σημερινό εμβολιασμό του.