Μια νέα τάση φαίνεται ότι αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι οικογένειες αναλαμβάνουν να κόψουν στο σπίτι τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου μωρού τους καίγοντάς τον με κερί.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται δηλώνουν ότι έτσι τα μέλη τους συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους.

Η Samantha Geston που γέννησε πρόσφατα στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, είναι μία από τις μητέρες που αρνήθηκαν να κόψει τον ομφάλιο λώρο ο μαιευτήρας όπως συμβαίνει συνήθως. Πήρε το μωρό στο σπίτι αμέσως μετά τη γέννησή του και αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο του μωρού της με τη μέθοδο του καψίματος με κερί στο σπίτι και με την συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας.

Μάλιστα δήλωσε ότι ήταν μια μαγική διαδικασία που κράτησε είκοσι λεπτά και αποτέλεσε το ευτυχισμένο τέλος της εγκυμοσύνης της και της γέννησης του μωρού της!

Η πρακτική αυτή εφαρμοζόταν και πριν εκατοντάδες χρόνια σε ορισμένους πολιτισμούς για να αποφευχθεί η αιμορραγία και οι πιθανές μολύνσεις.

Πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι η συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας στην διαδικασία τους ενώνει μεταξύ τους και κάνει τους δεσμούς τους ισχυρότερους!

Η διαδικασία είναι απλή και έχει διάρκεια από δέκα λεπτά έως και μία ώρα. Πώς γίνεται; Τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιούν ένα σφιγκτήρα και ένα ψαλίδι και καίνε τον ομφάλιο λώρο σιγά σιγά με ένα κερί, ενώ έχουν κοντά τους, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα κουτί με αυλακώσεις, για να πέφτει μέσα το κερί που λιώνει.