Ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππς, επέστρεψε στο ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την πετυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για μια προϋπάρχουσα πάθηση στην καρδιά, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος νοσηλεύεται για περισσότερες από δύο εβδομάδες, μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου που ειδικεύεται στις παθήσεις στην καρδιά τη Δευτέρα.

Τώρα επέστρεψε στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII, όπου εισήχθη πριν από δύο εβδομάδες για θεραπεία για μια απροσδιόριστη, μη σχετιζόμενη με την COVID-19, λοίμωξη.

«Ο Δούκας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για συνεχιζόμενη θεραπεία για έναν αριθμό ημερών», αναφέρεται στη δήλωση του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γίνεται 100 τον ερχόμενο Ιούνιο. Γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».