Ένα ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τον τελευταίο σύντροφο του Τζορτζ Μάικλ, Φάντι Φάουαζ, ο οποίος δεν εμφανίστηκε για τέταρτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι έσπασε τη βιτρίνα ενός καταστήματος.

Ο 44χρονος κομμωτής δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου του Ουεστμίνστερ και τον περασμένο μήνα, αλλά και τον Ιανουάριο, και ο δικαστής Αλεξάντερ Τζέικομπς διέταξε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο Φάουαζ, ο οποίος ζει στο βόρειο Λονδίνο, κατηγορείται ότι προκάλεσε φθορές στο κατάστημα όταν φέρεται να έσπασε τη βιτρίνα του, αξίας 800 λιρών, στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Το περιστατικό φέρεται να έγινε μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την τέταρτη επέτειο του θανάτου του τραγουδιστή.

Ο Φάουαζ ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον τότε σύντροφό του Τζορτζ Μάικλ, στο σπίτι του τραγουδιστή, ανήμερα των Χριστουγέννων το 2016. «Είναι τα Χριστούγεννα που δεν θα ξεχάσω ποτέ… το να βρίσκεις τον σύντροφό σου να έχει πεθάνει ήσυχα στο κρεβάτι, δεν θα σταματήσεις να μου λείπεις» ήταν το μήνυμα που είχε ανεβάσει τότο στον λογαριασμό του στο twitter ο Φάουαζ.

«Θα πηγαίναμε για φαγητό. Πήγα από εκεί (σ.σ. στο σπίτι του Μάικλ) για να τον ξυπνήσει αλλά είχε “φύγει”, ήταν εκεί, ξαπλωμένος και γαλήνιος στο κρεββάτι. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Όλα ήταν περίπλοκα τελευταία αλλά ο Τζορτζ ανυπομονούσε για τα Χριστούγεννα κι εγώ επίσης. Τώρα όλα καταστράφηκαν. Θέλω ο κόσμος να τον θυμάται όπως ήταν, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος», είπε ο Φάουαζ.

Ο τραγουδιστής, 53 ετών όταν έφυγε από τη ζωή, δεν άφησε τίποτα από την περιουσία των 96,7 λιρών στον πρώην σύντροφό του.