Ακόμα ανασύρουν σορούς στην Ουκρανία

Βρήκαν κι άλλους νεκρούς στο σημείο συντριβής του Μπόινγκ


ΚΟΣΜΟΣ
20:04
01/08/2014
Ακόμα ανασύρουν σορούς στην Ουκρανία
loading

Νέες σορούς εντόπισαν και περισυνέλεξαν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες από το σημείο συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες θα στείλουν στην Ολλανδία για να αναγνωριστούν, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές αρχές.

«Οι 70 ολλανδοί και αυστραλοί εμπειρογνώμονες ολοκλήρωσαν για σήμερα την εργασία τους στο σημείο της συντριβής», αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο για την Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη σε ανακοίνωσή του. «Περισυνέλεξαν όλες τις σορούς που εντόπισαν», πρόσθετε.

Οι προσπάθειες της διεθνούς αποστολής που είναι αρμόδια να περισυλλέξει τις σορούς και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων της συντριβής της πτήσης MH17 έχουν καθυστερήσει εξαιτίας των μαχών που μαίνονται στην περιοχή μεταξύ του ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών ανταρτών.

Περισσότερες από 200 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ολλανδία, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, όμως πολλοί από τους νεκρούς εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο όπου συνετρίβη στις 17 Ιουλίου το Boeing 777.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι οι σοροί μπορούν τώρα να σταλούν στην Ολλανδία», σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας επαναπατρισμού Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου που προκάλεσε τον θάνατο και των 298 επιβαινόντων, μεταξύ αυτών 195 Ολλανδοί και 28 Αυστραλοί.

Η αποστολή κατάφερε χθες Πέμπτη να φτάσει στο σημείο της συντριβής για πρώτη φορά από το Σαββατοκύριακο. Η διεθνής αποστολή, που είχε τη βάση της στο Ντονέτσκ, αποφάσισε να αλλάξει βάση και πλέον μεταφέρθηκε στο Σόλενταρ, βορειοδυτικά του σημείου της συντριβής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει