Μια 78χρονη γιαγιά μπήκε στο νοσοκομείο για την εύθραυστη υγεία της, την άφησαν όμως σε ένα στρώμα στο πάτωμα, όταν κόλλησε κορονοϊό και πέθανε λίγες μέρες μετά.

Η συντετριμμένη οικογένειά της κατηγορεί τώρα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σκοτίας για τον θάνατο της Maureen Paterson, η οποία εισήχθη στις 16 Δεκεμβρίου.

Η κόρη της, Lynn Barrie, λέει πως μίλησε με τη μαμά της την Πρωτοχρονιά και τη βρήκε σε «τραγική κατάσταση». Μέσα στο νοσοκομείο κόλλησε κορονοϊό τον Ιανουάριο και στις 28 του μήνα τους ενημέρωσαν πως η ηλικιωμένη είχε πέσει από το κρεβάτι και έσπασε τον γοφό της.

Η Paterson πέθανε το πρωί της περασμένης Πέμπτης και η οικογένεια κατηγορεί το νοσοκομείο για «σοβαρή ανικανότητα». Ότι δεν της έδιναν τα φάρμακα για το άσθμα της, ότι βρήκαν ένα μυστηριώδες κόψιμο στο χέρι της κ.λπ.

Μέσα στο νοσοκομείο κόλλησε κορονοϊό, σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας, και λίγο μετά είχε το ατύχημα. «Κόλλησε Covid, κάτι που είναι κατανοητό αν σκεφτείς τι γίνεται αυτή τη στιγμή».

Η Lynn και η κόρη της πήγαν μια μέρα να τη δουν και τη βρήκαν σε στρώμα στο πάτωμα. «Δεν το πίστευα, δεν την είχαν βάλει καν σε κρεβάτι».

Λίγες μέρες μετά ενημερώθηκαν πως η ηλικιωμένη περνούσε τις τελευταίες της στιγμές και 3 μέρες αργότερα (4 Φεβρουαρίου) πέθανε.

Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε μόνο ότι έχει γίνει καταγγελία από την οικογένεια και θα απαντήσει μόνο στους οικείους…