Ήρωα χαρακτηρίζουν χρήστες των social media έναν αυστραλό μετεωρολόγο, ο οποίος δεν δίστασε να βγάλει τα ρούχα του και να βουτήξει στα επικίνδυνα νερά σε μια παραλία για να βγάλει έξω τη σορό ενός άντρα. Οι κάμερες ακόμη κατέγραφαν καθώς λίγες στιγμές νωρίτερα ο μετεωρολόγος βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

Ο Λουκ Μπράντναμ, μετεωρολόγος για το Channel Nine της Αυστραλίας, βρισκόταν στην παραλία Νάροουνεκ του Κουίνσλαντ την περασμένη εβδομάδα και μιλούσε για τα επικίνδυνα νερά στο σημείο, όταν ειδοποιήθηκε ότι ένα άτομα πάλευε στον ωκεανό.

Αμέσως ανέλαβε δράση. «Είχα μόλις σταματήσει στο live μαζί σας όταν με ειδοποίησε κάποιος εδώ ότι νόμιζε ότι είδε κάποιον», εξήγησε στη συνέχεια ο βρεγμένος και χωρίς μπλούζα Μπράντναμ. «Αμέσως έβγαλα τα ρούχα και έτρεξα για να βοηθήσω το πρόσωπο που χρειαζόταν βοήθεια», συνέχισε.

Δυστυχώς ο άντρας που έβγαλε από το νερό δεν κατάφερε να επιβιώσει. «Όταν πλησιάσαμε έγινε ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα πτώμα που επέπλεε στο νερό και οι δύο από εμάς καταφέραμε να το πιάσουμε και να ξαναβγούμε έξω», είπε.

Η σορός του άντρα πιστεύεται ότι ανήκει στον 32χρονο Βρετανό Τζέικ Τζέικομπς που είχε μετακομίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο και την περασμένη Πέμπτη είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του. Μια έρευνα είχε ξεκινήσει όταν μια γυναίκα που κολυμπούσε μαζί με τον Τζέικομπς εντοπίστηκε νεκρή αργά την Πέμπτη. Η αστυνομία πιστεύει ότι είχαν πάει για κολύμπι γυμνοί.

Στο μεταξύ, πολλοί χρήστες των social media εντυπωσιάστηκαν με την αντίδραση του μετεωρολόγου. «Σας ευχαριστώ που ρισκάρατε τη ζωή σας για να σώσετε κάποιον και παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό στο οποίο ελπίζατε, μια οικογένεια έχει πίσω τον άνθρωπό της», έγραψε κάποιος.