Και όμως η φωτογραφία που βλέπεται από την Αριζόνα είναι πέρα για πέρα αληθινή! Ένα πρωτόγνωρο χειμωνιάτικο σκηνικό καταγράφηκε σε συνήθως ηλιόλουστες περιοχές, όπως στις ερήμους της Αριζόνας και του Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.

Λίγες ημέρες αφότου το Μαλιμπού στην Καλιφόρνια, διάσημο για τις υπέροχες παραλίες του, καλύφθηκε από χιόνι, λόγω μιας ασυνήθιστης χειμερινής καταιγίδας, νιφάδες χιονιού έπεσαν στη Νεβάδα και την Αριζόνα, προκαλώντας σοκ σε ορισμένους αλλά και ανακούφιση σε πολλούς στις δυτικές ΗΠΑ που πλήττονται από την ξηρασία.

Στο Πρέσκοτ της Αριζόνας η συσσώρευση χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκατοστά χθες το πρωί και η χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι αργά, δήλωσε ο μετεωρολόγος Μπομπ Όραβετς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Κόλετζ Παρκ, στο Μέριλαντ.

«Στην πραγματικότητα είναι πολύ χαρούμενοι που βλέπουν αυτό το χιόνι», εξήγησε. «Το χιόνι είναι πάντα καλό για τη μελλοντική διαχείριση του νερού», συμπλήρωσε.

Περίπου το 73% της Αριζόνας πλήττεται από ξηρασία, είπε ο ίδιος.
Στη Νεβάδα, σχεδόν 2,5 εκατοστά χιονιού κάλυψαν την περιοχή γύρω από τα καζίνο του Λας Βέγκας.

Η χιονόπτωση, ωστόσο, προκάλεσε τροχαία και οδήγησε σε κλείσιμο δρόμων.

Το Σαββατοκύριακο, στο Μαλιμπού, οι χιονοπτώσεις στάθηκαν αιτία για μια σειρά τροχαίων ατυχημάτων, με ορισμένους οδηγούς να βλέπουν χιόνι για πρώτη φορά στη ζωή τους.

«Ναι, είναι χιόνι στο έδαφος», έγραψε στο Twitter το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες στο Μαλιμπού. «Εάν πρέπει να βγείτε στους δρόμους, σας παρακαλώ μειώστε ταχύτητα και προσέχετε τον δρόμο».