Ήταν ο άνθρωπος που ευθυνόταν για μια σπείρα κακοποιών που έφτασε τη σεξουαλική εκμετάλλευση σε νέα τραγικά ύψη. Ο 25χρονος Cho Ju-bin από τη Νότια Κορέα κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε προσφάτως σε κάθειρξη 40 ετών για το εγκληματικό συνδικάτο που έστησε γύρω από το λεγόμενο «εκδικητικό πορνό», μια μορφή online αχρειότητας με ερασιτεχνικά σεξουαλικά βίντεο.

Τουλάχιστον 74 γυναίκες ήταν θύματα της σπείρας, μεταξύ αυτών και 16 ανήλικα κορίτσια, τα οποία εκβίαζαν να μοιράζονται υλικό σεξουαλικού περιεχομένου στο ίντερνετ.

Αυτά τα βίντεο ανέβαζε σε συνδρομητικό λογαριασμό η συμμορία, σε μυστικά chatrooms στην εφαρμογή Telegram, αποσπώντας πλουσιοπάροχα ποσά από τους πελάτες.

Σύμφωνα με το BBC, η σπείρα έβγαζε πάρα πολλά λεφτά εκμεταλλευόμενη τα θύματα. «Ο κατηγορούμενος έχει μοιράσει ευρέως σεξουαλικό περιεχόμενο κακοποίησης που έφτιαχνε δελεάζοντας και απειλώντας πολλά θύματα», δήλωσε η εισαγγελία της Σεούλ την Πέμπτη.

Πελάτες ήταν τουλάχιστον 10.000 χρήστες του chatroom, την πρόσβαση στο οποίο χρέωναν ακόμα και 1.200 δολάρια, σύμφωνα με το BBC.

«Απολογούμαι σε όσους έπαθαν κακό από μένα», είχε δηλώσει τον Μάρτιο ο Cho, βγαίνοντας από αστυνομικό τμήμα της Σεούλ, «σας ευχαριστώ που βάλατε ένα φρένο στη ζωή ενός δαίμονα που δεν μπορούσε να σταματήσει».

Ο κύκλος των διαχειριστών της σελίδας ήταν τεράστιος. Η αστυνομία της Σεούλ έχει συλλάβει 124 υπόπτους που συνδέονται με το κύκλωμα, αλλά και 18 ακόμα άτομα που συνδέονται με διαχείριση τέτοιων chatrooms στο Telegram, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Άλλοι 5 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 7-15 χρόνια.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του Cho τον Μάρτιο, σε μια ασυνήθιστη κίνηση για την ίδια, όταν 5 εκατ. πολίτες υπέγραψαν για να αρθεί η ανωνυμία του.