Κατά 13.554 αυξήθηκα τα κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Γερμανία φθάνοντας τα 942.687, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 249 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 14.361 νεκρούς, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Προς παράταση το lockdown – Νέα μέτρα στο τραπέζι

Υπέρ της παράτασης του μερικού lockdown που έχει επιβληθεί ώστε να επιβραδυνθεί η μετάδοση της πανδημίας της Covid-19 και να καταστούν δυνατές οι οικογενειακές συγκεντρώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, τάσσονται πολλά από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, όπως δήλωσε μία πρωθυπουργός κρατιδίου.

«Οι αριθμοί των μολύνσεων είναι πιο χαμηλοί, όμως παραμένουν υψηλοί» τόνισε η Μανουέλα Σβέζιχ, πρωθυπουργός του βόρειου κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Η Γερμανία επέβαλε από τις 2 Νοεμβρίου ένα «lockdown-lite» διάρκειας ενός μήνα για να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, όμως οι αριθμοί των μολύνσεων δεν έχουν μειωθεί.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν την Τετάρτη νέα μέτρα.