Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι δώρισε 1 εκατ. δολάρια στην έρευνα που απέδωσε το πολλά υποσχόμενο σκεύασμα της Moderna, αλλά και σε ερευνητικές εργασίες που συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια.

Ήταν πραγματικά ένα δώρο που έκανε τη διαφορά στην πανδημία.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Πάρτον χάρισε στην αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας 1 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, όταν ο καλός της φίλος Dr Naji Abumrad, ακαδημαϊκός στο Vanderbilt University του Τενεσί, της είπε ότι στη Moderna κάνουν «κάποιες πολύ σημαντικές ανακαλύψεις» για τη μάχη με τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε η ίδια στο BBC: «Είμαι σίγουρη πως πολλά πολλά εκατομμύρια δολάρια από πολλούς ανθρώπους πήγαν σε ερευνητικά κονδύλια, ένιωσα ωστόσο πολύ περήφανη που έχω υπάρξει μέρος αυτής της προσπάθειας που ελπίζω να μεγαλώσει σε κάτι τεράστιο και να βοηθήσει τον κόσμο να γιατρευτεί».

Η 74χρονη σταρ έδωσε επίσης λεφτά στο Vanderbilt για έρευνες κατά του κορονοϊού. Η Moderna δηλώνει τώρα πως είναι σε θέση να ετοιμάσει 1 δισ. δόσεις του εμβολίου μέχρι τα τέλη του 2021, φτάνει να πάρει έγκριση.

Η Ντόλι Πάρτον έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος, το 47ο άλμπουμ της καριέρας της…