Δύο «χαστούκια» στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ επιφύλασσαν δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν, την ώρα που το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ για την ανάδειξη προέδρου συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, απέρριψαν προσφυγές, με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο δικαστής Τζέιμς Μπας, στην Τζόρτζια, απέρριψε την προσφυγή. Όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Παράλληλα, η δικαστίνα Σίνθια Στίβενς, στο Μίσιγκαν, απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα (05/11), αναφέροντας πως θα εκδώσει την γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με περαιτέρω νομικές ενέργειες ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σε ορισμένες πολιτείες. Επίσης, κατήγγειλε εκλογική νοθεία σε πολιτείες που ο Μπάιντεν εμφανίζεται να επικρατεί.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε», έγραψε ο Τραμπ σε tweet, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες πολιτείες ή περιπτώσεις που για τον ίδιο να συνιστούν εκλογική νοθεία.

Επίσης, το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αμερικής).

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Μπιλ Στέπιεν, δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος». Ο σύμβουλος του επιτελείου, Τζέισον Μίλερ, σημείωσε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.

Το Twitter έβαλε ξανά… χέρι για ανάρτηση του Τραμπ

Παράλληλα, το Twitter επισήμανε ως αμφισβητούμενη και πιθανώς παραπλανητική άλλη μια ανάρτηση του προέδρου Τραμπ, στην οποία αναφερόταν στην καταμέτρηση των ψήφων που παραλήφθηκαν από τις πολιτειακές αρχές μετά την ημέρα των εκλογών.

Είναι η πολλοστή φορά που η πλατφόρμα επισημαίνει με αυτόν τον τρόπο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι οι πληροφορίες που περιέχουν είναι αμφισβητούμενες ή παραπλανητικές.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έγραφε με κεφαλαία γράμματα: «Όποια ψήφος έφτασε μετά την ημέρα των εκλογών δεν θα μετρηθεί».

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι πολιτείες να μετρούν ψήφους για πολλές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες, μετά την ημέρα των εκλογών, για παράδειγμα τις ψήφους των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στο εξωτερικό.