Φονική κατολίσθηση σημειώθηκε στην Τοσκάνη της Ιταλίας λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν εδώ και δύο ημέρες την περιοχή. Χτες το βράδυ μια μητέρα και ο 2χρονος γιος της έχασαν τη ζωή τους. Τα πτώματα τους βρέθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η 39χρονη Νέρα Ρίτσι και ο Ματία Γκουαντανιούτσι, 2 ετών, βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, θαμμένοι κάτω από ένα μέτρο λάσπης, ενώ ο πατέρας Αντόνιο Γκουαντανιούτσι, 48 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο τη στιγμή της τραγωδίας, τραυματίσθηκε μόνον ελαφρά.

Έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, προκλήθηκε κατολίσθηση σ’ ένα λόφο στην περιφέρεια της Μάσα, στην Τοσκάνη, και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο σπίτι τους, η στέγη του οποίου εν μέρει κατέρρευσε. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι έχουν προκαλέσει επίσης διακοπές στη σύνδεση με ορισμένα νησιά του νότου της χερσονήσου.

Στο βορρά, στο Βιτσέντσε, ο ποταμός Μπακιλιόνε υπερχείλισε σε πολλά σημεία, πλημμυρίζοντας το 30% της πόλης και προκαλώντας την απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Επίσης πλημμύρισε και έκλεισε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α4.

Στη Λιγουρία (βορειοδυτική Ιταλία), τα σωστικά συνεργεία παραμένουν σε ετοιμότητα και πολλές κατοικίες εκκενώθηκαν λόγω του φόβου των κατολισθήσεων.