Με διάγγελμά του στην ολλανδική τηλεόραση απολογήθηκε ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος -Αλέξανδρος, δίπλα στη βασίλισσα Μάξιμα, για το ταξίδι τους στην Ελλάδα όσο η χώρα τους έμπαινε σε μερικό lockdown.

Το βασιλικό ζεύγος αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα έπειτα από 2 μέρες στη χώρα μας, εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε στην Ολλανδία το ταξίδι αναψυχής τους, την ίδια ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος συμβουλευόταν να παραμένει στα σπίτια του και να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο βασιλιάς δήλωσε πως μετάνιωσε για την επιλογή των διακοπών της βασιλικής οικογένειας σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Ομολόγησε πως «με πονάει που πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας σε εμάς».

Το βασιλικό ζεύγος διατηρεί βίλα στην Πελοπόννησο και κατέφτασαν οικογενειακώς με τις τρεις τους κόρες την Παρασκευή, φεύγοντας από το Άμστερνταμ με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο. Το Σάββατο όμως επέστρεψαν εσπευσμένα μετά την κατακραυγή του λαού τους.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα μεταδόθηκε την Τετάρτη, όπου ο Γουλιέλμος -Αλέξανδρος παραδέχτηκε πως «δεν ήταν καθόλου συνετό» το ταξίδι, καθώς «παρέβλεψε τον αντίκτυπο των νέων περιορισμών στην κοινωνία μας … Το ταξίδι μας στην Ελλάδα προκάλεσε ισχυρή αντίδραση σε πολλούς Ολλανδούς».

Όσο για τον εσπευσμένο γυρισμό τους, τόνισε πως «η δική μας επιλογή να επιστρέψουμε έγινε μετά τη συνειδητοποίηση ότι δεν έπρεπε να έχουμε φύγει … Είναι δύσκολος καιρός για όλους. Είμαστε μέρος όλου αυτού. Αλλά δεν είμαστε αλάνθαστοι».