Σε δοκιμές κινητήρα ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που θα μπορούσε εν δυνάμει να πλήξει με πυρηνική κεφαλή τις ΗΠΑ, προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα αμερικανο-κορεατικό ινστιτούτο.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τουλάχιστον μια δοκιμή κινητήρα του πυραύλου KN-08 στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε το ινστιτούτο μέσω του ιστοτόπου του 38 North, στο πλαίσιο της τελευταίας σειράς δοκιμών ενός πυραύλου που πιστεύεται ότι έχει βεληνεκές άνω των 10.000 χιλιομέτρων.

Μετά τις δοκιμές του κινητήρα, το επόμενο στάδιο για τη Βόρεια Κορέα θα ήταν να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου, σύμφωνα με τον 38 North, τον ιστότοπο του Ινστιτούτου ΗΠΑ-Κορέας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

«Καθώς η προσπάθεια προχωρεί, το επόμενο τεχνικά λογικό βήμα στην ανάπτυξη του πυραύλου θα ήταν μια δοκιμαστική πτήση ολόκληρου του συστήματος», μετέδωσε ο 38 North.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αναφορά, επικαλούμενο την πολιτική του στη συλλογή πληροφοριών, όμως δήλωσε πως μια εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.