Μια αμφιλεγόμενη παράσταση επέλεξε να δώσει η ελβετίδα καλλιτέχνις Milo Moiré στην έκθεση Art Cologne στη Γερμανία, δημιουργώντας ένα πίνακα αφηρημένης ζωγραφικής.

Μόνο, που τον πίνακα δεν τον φιλοτέχνησε με πινέλα, αλλά με… αυγά γεμάτα μελάνι και ακρυλικά που έβγαιναν από το αιδοίο της!

Η performance φέρει τον τίτλο «PlopEgg Painting».

Η Moiré στάθηκε γυμνή πάνω από έναν άσπρο καμβά πριν αρχίσει να «γεννάει» αυγά τα οποία έπεφταν και έσπαγαν, απελευθερώνοντας το μελάνι πάνω στον καμβά.

Κλείνοντας την performance, η καλλιτέχνις δίπλωσε τον καμβά προκειμένου να δημιουργήσει μια συμμετρική εικόνα [που θυμίζει μήτρα.

Σύμφωνα με την ίδια, το έργο της ενσαρκώνει την «καθημερινή και δημιουργική δύναμη» της γυναικείας φύσης, με τις θολές σε γήινους τόνους αποχρώσεις να συμβολίζουν την ανθρώπινη γέννηση.

«Για να δημιουργήσω τέχνη, χρησιμοποιώ την αρχική πηγή της θηλυκότητας, το αιδοίο μου», γράφει κάτω από βίντεο που ανέβασε στο YouTube.

Δείτε βίντεο από την αμφιλεγόμενη performance «PlopEgg Painting»…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.