Για το χάος στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (6/8) μία Ελληνίδα που ζει στην περιοχή.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές καθώς όπως είπε ήταν το γραφείο της στο οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Παρά την απόσταση, όπως δήλωσε, όλο το κτίριο κουνήθηκε σαν να είχε γίνει σεισμός και μετά από δευτερόλεπτα ακολούθησε το ωστικό κύμα και ο ήχος της έκρηξης. «Νομίζαμε ότι η έκρηξη έγινε ακριβώς έξω από το κτίριο μας» είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

«Έσπασαν τζάμια και γρήγορα όταν βγήκαμε στους δρόμους η ατομική τραυματική εμπειρία άρχισε να γίνεται συλλογική τραυματική εμπειρία» ανέφερε.

Μίλησε επίσης και για τα όσα είδε στη διαδρομή από το γραφείο προς το σπίτι της, το οποίο απέχει 2,5 χλμ. από το σημείο της έκρηξης. «Παντού υπήρχαν εκατοντάδες αιμόφυρτοι άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, και τα κτίρια να έχουν καταρρεύσει» επεσήμανε.

«Ούτε σε καιρό πολέμου δεν γίνονται αυτά που ζήσαμε», είπε συμπληρώνοντας πως όπως λένε οι ίδιοι οι Λιβανέζοι, δεν έζησαν παρόμοια καταστροφή ούτε καν στη διάρκεια του εμφυλίου.

«Δεν είναι μόνο η απίστευτη απώλεια ανθρώπινων ζωών, είναι η καταστροφή που μπαίνει μέσα στην ψυχή σου. Στον κόσμο υπάρχει οργή και απόγνωση, βαθιά απελπισία. Oι Λιβανέζοι νιώθουν ότι η πόλη της Βηρυτού χάθηκε» συμπλήρωσε.

Η κ. Παπαδοπούλου περιέγραψε το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ενώ τώρα ο Λίβανος όπως λέει, χρειάζεται διεθνή βοήθεια.