Το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στη ζάχαρη άφησε ανοιχτό η επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της Βρετανίας, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής Βρετανών βουλευτών, η Sally Davies τόνισε πως εκτός και αν η κυβέρνηση υιοθετήσει σκληρή στάση με τις εταιρείες τροφίμων και ποτών, δεν είναι πιθανό εκείνες να αναμορφώσουν τα προϊόντα τους.

Η Davies εξέφρασε την άποψη πως η έρευνα θα δείξει τον εθιστικό χαρακτήρα της ζάχαρης, σημειώνοντας πως «ίσως χρειαστεί να επιβάλουμε φόρο ζάχαρης».

Σύμφωνα με το BBC, η βιομηχανία τροφίμων τόνισε πως εργάζεται με στόχο τον περιορισμό της ζάχαρης στα προϊόντα της.

Στην ομιλία της στην επιτροπή υποθέσεων υγείας του βρετανικού κοινοβουλίου, η Davies ανέφερε: «Έχουμε μια γενιά παιδιών που, επειδή είναι υπέρβαρα και δεν ασκούνται, μπορεί να ζήσουν λιγότερο από ότι η δική μου γενιά. Θα είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει λιγότερο από τους γονείς της και αυτό μάς προκαλεί έντονη ανησυχία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.