Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με δήλωσή του κάλεσε τους τέσσερις υπουργούς του κόμματος να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη. Οι υπουργοί είναι: Ενέργειας, Γιώργος Λακοτρύπης, Άμυνας, Φώτης Φωτίου, Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος και Υγείας, Πέτρος Πετρίδης.

Η πολιτική ηθική και δεοντολογία επιβάλλουν την αποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος από την κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος στην πρώτη δήλωση μετά την απόφαση που πήρε τα μεσάνυχτα με μικρή πλειοψηφία (54,5%) η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε το στίγμα της πολιτικής, που θα ακολουθήσει πλέον το ΔΗΚΟ από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, κυρίως στα θέματα οικονομίας: «Το Δημοκρατικό Κόμμα, ενεργώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα θα συνεχίσει να τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης -μέσα και έξω από τη Βουλή- σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η τήρηση των δεσμεύσεων αυτών, αποτελεί τον μόνο δρόμο για να βγούμε από την κρίση και το Μνημόνιο», ανέφερε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πρόσθεσε, διατηρεί τις θέσεις του σε επιμέρους ζητήματα για τα οποία έχει εκφράσει διαφορετική άποψη, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών.

Το απόγευμα η Βουλή καλείται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και η στάση των οκτώ βουλευτών του ΔΗΚΟ θα είναι καθοριστική, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Την ώρα της ψηφοφορίας έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις εργαζομένων έξω από τη Βουλή και η Αστυνομία έχει ήδη πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να μην επαναληφθούν τα προχθεσινά επεισόδια.