Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Λίβανο.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χέρμελ, προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και από την έκρηξη τυλίχθηκε στις φλόγες ένα βενζινάδικο.

«Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ερευνούμε εάν επρόκειτο για μια επίθεση αυτοκτονίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 18:00, ενώ είχε πέσει το σκοτάδι, προκάλεσε μια τεράστια πυρκαγιά που εμπόδισε την επέμβαση των σωστικών συνεργείων. Τηλεοπτικά δίκτυα του Λιβάνου μετέδωσαν εικόνες με τεράστιες φλόγες στον τόπο της επίθεσης.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε ένα ορφανοτροφείο κι ένα κτίριο όπου εδρεύει μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέεται με έναν εξέχοντα σιίτη ιερωμένο, ήταν η δεύτερη στην πόλη Χέρμελ, μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες. Στις 16 Ιανουαρίου, σε μια παρόμοια επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Δείτε βίντεο από την επίθεση…