Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η εικόνα που παρουσίασε το προεδρικό ζεύγος Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιερό του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τη σύζυγό του να χαμογελάσει, παρόλο που εκείνη δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση για κάτι τέτοιο. Παρόλο που ανταποκρίθηκε, αυτό έγινε για λίγο και πολύ «παγωμένα».

Είναι δεδομένο πως ο Ντόναλντ Τραμπ νιώθει ιδιαίτερη τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τις ανεξέλεγκτες ταραχές που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ, λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) κατά τη διάρκεια σύλληψής του από αστυνομικούς, στη Μινεάπολις.

Η Μελάνια Τραμπ φαίνεται πως δεν θέλει να γίνεται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής του ανθρώπου που αποφάσισε να ζήσει μαζί του σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντιδράσεις της δεν κινούνται στο ίδιο… μήκος κύματος με αυτές του προέδρου.

Από τη στιγμή που έγινε πρώτη κυρία, τα φώτα έπεφταν δεδομένα επάνω της και οι δημοσιογράφοι «εξετάζουν» σχεδόν κάθε της αντίδραση, με κάποιες από αυτές  να δίνουν αφορμή για αρκετά σχόλια και άρθρα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να… τρυπήσουν στο συζυγικό κρεβάτι και να μάθουν σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η σχέση τους.

Η πιο συχνή κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις δημόσιες εμφανίσεις του με την Μελάνια είναι να της κρατάει το χέρι σφιχτά, όταν φτάνουν μαζί σε κάποια εκδήλωση, αλλά εκείνη δείχνει να ενοχλείται. Χαρακτηριστική είναι η επίσκεψη του ζεύγους στην Ιταλία, όπου τη στιγμή που ο πρόεδρος πάει να της πιάσει τα χέρι, εκείνη με μια τρομερή… ντρίμπλα, το ανεβάζει επάνω για να φτιάξει τα μαλλιά της. Το δεύτερο συνέβη στο Τελ Αβίβ, όταν εκείνος πήγε να της πιάσει το χέρι, αλλά εισπράττει ένα μεγάλο «όχι».

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης έχουν αποτελέσει και οι φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να φιλήσει τη σύζυγό του στο στόμα, αλλά βρήκε απέναντί του έναν «τοίχο». Λέγεται, μάλιστα, ότι η Μελάνια φορά επίτηδες και 12ποντες γόβες, ώστε εκείνος να μην την φτάνει, ενώ ενίοτε γυρνά το πρόσωπό της, με αποτέλεσμα τα φιλιά να καταλήγουν στο μάγουλο, σαν να πρόκειται απλά για… φίλους.