Από τις 15 Μαΐου όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στην Ισπανία θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διάδοση του νέου κορονοϊού.

Οι ταξιδιώτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα και για να μεταβούν σε κέντρα υγείας, καθώς και σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης» αναφέρεται σε διαταγή που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η καραντίνα θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε πρόκειται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

«Η ευνοϊκή εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας και η έναρξη της άρσης του lockdown απαιτούν ενίσχυση των μέτρων ελέγχου», εξηγεί η κυβέρνηση στην απόφασή της, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τα μέτρα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες, περιλαμβανομένων των Ισπανών που επιστρέφουν στη χώρα.

Από την καραντίνα εξαιρούνται μόνο οι οδηγοί φορτηγών, τα πληρώματα αεροπλάνων και πλοίων, όσοι εργάζονται σε χώρα άλλη από αυτή στην οποία κατοικούν, και το υγειονομικό προσωπικό, που φθάνει στην Ισπανία για να εργασθεί, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, καθώς έχει καταγράψει 26.744 θανάτους και 227.436 διαγνωσμένα κρούσματα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες η χώρα έχει αρχίσει να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο