Η γαλλική δικαιοσύνη απήγγειλε προκαταρκτικές κατηγορίες για απόπειρα φόνου και απαγωγή απαγγέλθηκαν από τη εναντίον ενός άνδρα που συνελήφθη πριν τρεις ημέρες ως ύποπτος για τις πρόσφατες ένοπλες επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο 48χρονος Αμπτελχακίμ Ντεχάρ συνελήφθη ημιαναίσθητος σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων τη Τετάρτη, μετά από μεγάλης κλίμακας ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία και αφού είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει παίρνοντας φάρμακα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, τα δείγματα DNA του Ντεχάρ ταυτοποιήθηκαν με εκείνα που βρέθηκαν στους τόπους των επιθέσεων.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Ρεμί Λοραίν, κατήγγειλε «παραβιάσεις του δικαιώματος στο τεκμήριο της αθωότητας».

Ο Αμπντελχακίμ Ντεχάρ, κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά τη Δευτέρα πυροβολώντας με καραμπίνα έναν φωτογράφο στην αίθουσα υποδοχής της «Λιμπερασιόν» και ότι άνοιξε πυρ σε μια επιχειρηματική συνοικία κοντά στο Παρίσι.

Στη συνέχεια, υπό την απειλή όπλου, ανάγκασε έναν οδηγό να τον μεταφέρει στα Ηλίσια Πεδία, για γεγονός για το οποί αντιμετωπίζει την κατηγορία της απαγωγής.

Ο Ντεχάρ, ο οποίος γεννήθηκε στην ανατολική Γαλλία, είχε καταδικασθεί το 1998 σε μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις των τριάντα τελευταίων ετών. Έφερε τότε το ψευδώνυμο Τούμι και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών επειδή είχε αγοράσει την επαναληπτική καραμπίνα την οποία είχε χρησιμοποιήσει στην αιματηρή διαφυγή του το ζευγάρι Φλοράνς Ρε-Οντρί Μοπέν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, στις 4 Οκτωβρίου 1944 στο Παρίσι.