Τη δική του «Οδύσσεια» ζει ένας υπέρβαρος νεαρός από τη Γαλλία, καθώς η επιστροφή του στην πατρίδα μόνο εύκολη δεν είναι.

Ο 22χρονος Κέβιν Σενέ είχε πάει στο Σικάγο προκειμένου να δεχτεί θεραπεία για το ορμονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και που είχε σαν αποτέλεσμα να ζυγίζει περίπου 227 κιλά. Όμως βρετανική αεροπορική εταιρεία δεν του επέτρεψε να πετάξει προκειμένου να επιστρέψει στη Γαλλία.

Αφού ταλαιπωρήθηκε στο αεροδρόμιο του Σικάγο, τελικά αποφάσισε με τη μητέρα του να ταξιδέψει με πλοίο στη Γαλλία, μέσω Βρετανίας. Ούτε όμως το κρουαζιερόπλοιο δέχτηκε να τον μεταφέρει, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν μητέρα και γιος. Τελικά έφτασε στο Λονδίνο με άλλη αεροπορική εταιρεία.

Η Οδύσσεια τού Κέβιν Σενέ δεν τελείωσε ούτε εκεί όμως, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένος στη βρετανική πρωτεύουσα αφού δεν δέχτηκαν να τον παραλάβουν ούτε τα τραίνα Eurostar!

Η οικογένειά του υπολόγιζε ότι θα επιβιβαζόταν αμέσως στο τραίνο για το Παρίσι αλλά η εταιρεία Eurostar δεν τον δέχτηκε, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας που σχετίζονται με τους κανονισμούς εκκένωσης των αμαξοστοιχιών όταν βρίσκονται στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη.

«Λόγω του βάρους του δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτό το άτομο. Δεν θα μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε και να τον απομακρύνουμε» σε περίπτωση ατυχήματος, εξήγησε μία εκπρόσωπος. Η ίδια παραδέχτηκε πάντως ότι η εταιρεία δεν έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο όριο βάρους για τους επιβάτες της και ότι τα τραίνα διαθέτουν δύο θέσεις για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, τα οποία απομακρύνονται από τους υπαλλήλους εάν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο νεαρός Κέβιν διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο, αναμένοντας να βρεθεί μια λύση που θα τον φέρει πιο κοντά στο σπίτι του στο Φερνέ-Βολτέρ, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία.

«Έχουμε επικοινωνήσει με τους συνεργάτες μας για να δούμε εάν μπορεί να μετακινηθεί με το φεριμπότ, με ταξί ή με άλλο τρόπο», είπε η εκπρόσωπος του Eurostar, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν δέχτηκε κάποιος να μεταφέρει τον Κέβιν.