Κορονοϊός Κίνα: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους φθάνουν από το εξωτερικό

Πάνω από 3.150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την οποία ξεκίνησε η εξάπλωση


ΚΟΣΜΟΣ
12:45
11/03/2020
Κορονοϊός Κίνα: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους φθάνουν από το εξωτερικό
1
loading

Όλοι όσοι φθάνουν στο Πεκίνο από το εξωτερικό θα τίθενται στο εξής σε καραντίνα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο, την ώρα που ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται στην κινεζική πρωτεύουσα.

Εκτός από εκείνους που φθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά από τον ιό, οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί σε καραντίνα, όλοι οι επιβάτες που έρχονται από οποιαδήποτε ξένη χώρα θα τίθενται στο εξής «υπό παρακολούθηση στην κατοικία τους ή σε έναν προβλεπόμενο χώρο με αυτό τον σκοπό», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχος της πόλης, ο Ζανγκ Κιάνγκ.

Η δημαρχία υποχρεώνει ήδη όσους φθάνουν από ορισμένες χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά να τεθούν σε καραντίνα: Νότια Κορέα, Ιράν, Ιταλία και Ιαπωνία.

Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών πλήττονται πλέον από την επιδημία Covid-19, ωθώντας την πόλη να ενισχύσει τα μέτρα που λαμβάνει την ώρα που ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται.

Σήμερα η δημαρχία έκανε λόγο για έξι νέα κρούσματα: πέντε άνθρωποι που επέστρεψαν από την Ιταλία και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα, όπου εμφανίστηκε η Covid-19 στα τέλη του περασμένου έτους, μετρά στο εξής 3.158 θανάτους, σε ένα σύνολο που ξεπέρασε παγκοσμίως χθες το όριο των 4.000 θανάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 80.778 στην ασιατική χώρα, σε σύνολο τουλάχιστον 117.000 παγκοσμίως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giannis30

    Έπρεπε σε σας να μπει μια καραντίνα μόνιμη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει