Ρωσία και Τουρκία καλούνται σε «αποκλιμάκωση» στο Ιντλίμπ

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άγγελα Μέρκελ ζήτησαν να διοργανωθεί μιας σύνοδος κορυφής με τη Συρία μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν


ΚΟΣΜΟΣ
19:27
26/02/2020
Ρωσία και Τουρκία καλούνται σε «αποκλιμάκωση» στο Ιντλίμπ
7
loading

Οι επικεφαλής της διπλωματίας 14 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία και την Τουρκία σε «αποκλιμάκωση» στην συριακή ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ, θέατρο μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης, σε άρθρο τους που δημοσιεύεται σε γαλλική εφημερίδα.

Οι 14 υπουργοί, περιλαμβανομένων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν και του Γερμανού Χάικο Μάας, προειδοποίησαν επίσης πως η μάχη κατά της «τρομοκρατίας» που επικαλείται η Μόσχα, η οποία υποστηρίζει τη στρατιωτική επίθεση του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στην επαρχία, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει τις «μαζικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

«Καλούμε τη Ρωσία να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στην Ιντλίμπ και να συμβάλει σε μια πολιτική επίλυση», γράφουν οι υπογράφοντες το άρθρο που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Πλην της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης, η προώθηση των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ προκάλεσε κρίση με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει οργανώσεις ανταρτών, και τριβές ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Μόσχα.

Οι δύο χώρες κατέληξαν το 2018 στο Σότσι (Ρωσία) σε μια συμφωνία που προβλέπει τον τερματισμό των μαχών και την κατασκευή τουρκικών παρατηρητηρίων στην περιοχή της Ιντλίμπ, όμως η διευθέτηση αυτή κατέρρευσε τις τελευταίες εβδομάδες και τα δύο μέρη επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη για αυτό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του δεν θα κάνει «ούτε βήμα πίσω» στην Ιντλίμπ και επανέλαβε το τελεσίγραφό του προς τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος να αποσυρθούν από ορισμένες θέσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε από την πλευρά του χθες, Τρίτη, τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, εκτιμώντας πως πρόκειται για «παράδοση στους τρομοκράτες».

«Είμαστε απολύτως σαφείς για την παρουσία ριζοσπαστικών οργανώσεων στην Ιντλίμπ. Δεν θα δεχθούμε ποτέ ελαφρά τη καρδία το πρόβλημα της τρομοκρατίας: θα την καταπολεμήσουμε με αποφασιστικότητα», ανέφεραν οι υπογράφοντες το άρθρο.

«Όμως η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί, δεν πρέπει, να δικαιολογεί τις μαζικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισαν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ζήτησαν να διοργανωθεί μιας σύνοδος κορυφής με τη Συρία μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το άρθρο υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Unexpected Opponent

  Bιβλιο με τίτλο n κ α τ α ρ α της Ασίας,των εκδόσεων Eστια .To έγραψε ο George Horton , γενικός πρόξενος των HΠA στη Σμύρνη εν ετει 1922 . Bιβλιο με τίτλο Al kaida , το π α γ κ ο σ μ ι ο δίκτυο του T ρ ο μ ο υ , των εκδόσεων Σύγχρονοι Ορίζοντες .To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική A ξ ί α .

 2. avatar Τότης

  Όπως διαβάζουμε 14 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προειδοποίησαν πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας που επικαλείται η Μόσχα, η οποία υποστηρίζει τη στρατιωτική δράση του Συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει τις «μαζικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Έτσι ανακοίνωσαν ότι «Καλούμε τη Ρωσία να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στην Ιντλίμπ και να συμβάλει σε μια πολιτική επίλυση»,
  Από την άλλη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του, η οποία υποστηρίζει τις αντικαθεστωτικές οργανώσεις ανταρτών στην Συρία, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην Ιντλίμπ και επανέλαβε το τελεσίγραφο του προς τις δυνάμεις του τακτικού συριακού στρατού να αποσυρθούν από ορισμένες θέσεις τους έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
  Τελικά όπως φαίνεται παίζουν με την νοημοσύνη των λαών. Δηλαδή λαμβάνοντας υπ\'όψη τις Τουρκικές δηλώσεις, φαίνεται σαν να κάνουν κινήσεις ώστε να βοηθήσουν την Τουρκία να εδραιώσει τις επεκτατικές κινήσεις της και να εδραιώσει την κατάληψη μιας λωρίδας εντός του Συριακού εδάφους . Είναι άξιο απορίας γιατί καλούν την Ρωσσία να διαπραγματευτεί με την Τουρκία . Η Τουρκία μήπως έχει κάποιο έννομο συμφέρον στην Συρία και δεν το ξέρουμε;
  Η Τουρκία προσπαθεί να επαναλάβει πάλι ότι έκανε και στην Κύπρο, με επιτυχία, το 1974 .

  1. avatar Aρθρογραφια

   Ρωσία και Τουρκία καλούνται σε αποκλιμάκωση σε Ιντλίμπ

   1. avatar εναλλακτική αρθρογραφία

    Pωσια και κ α τ α ρ α της Ασίας καλούνται σε αποκλιμάκωση σε Ιντλίμπ

  2. avatar Unexpected Opponent

   Eυρωπαικη Evωση : To άντρο των δ ι ε θ ν ω ν N τ α β α τ ζ η δ ω ν , κ υ ν ι κ ο ι και Σ τ υ γ ν ο ι A π ο ι κ ι ο κ ρ α τ ε ς , T υ χ ο δ ι ω κ τ ε ς και g a n g s t e r s , σ υ μ μ ε τ ε ι χ α ν από κ ο ι ν ο υ με τους A λ λ ο υ ς g a n g s t e r s - τους Aμερικανους - σε A v ε λ ε η τ ο \" A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ο \" B o μ β α ρ δ ι σ μ ο στη μ α ρ τ υ ρ ι κ η Σερβία και το μ α ρ τ υ ρ ι κ ο Koσσοβο , Z n τ ο υ ν Eυρωστρατο για τη B ι α ι η π α τ α ξ η των δ ι κ ω ν T o υ ς A v τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ω ν , κ α ρ χ α ρ ι ε ς της Στεριάς , κ α ρ χ α ρ ι ε ς της Ξηράς ,
   φ ι δ ι α φαρμακερά , είναι λ υ κ ο \" σύμμαχοι \" , A γ ρ ι α Σ υ μ μ ο ρ ι α των π ο λ υ ε θ ν ι κ ω ν και των μ ο ν ο π ω λ ι ω ν , είναι π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο A π α ν θ ρ ω π ο ι και μ ι σ α ν θ ρ ω π ο ι από ότι πιστεύαμε , π ρ ο ω θ ο υ ν το σ ο δ ο μ ι σ μ ο , το κ ι ν α ι δ ι σ μ ο , την ε υ θ α ν α σ ι α , τη κ τ η ν ο β α σ ι α . B o θ ρ ο ς T ε ρ α σ τ ι ω ν διαστάσεων γ ε μ α τ ο ς με σ κ α τ α .

 3. avatar SSNP

  Επιπλήξεις και υποδείξεις δεν νοούνται στην κυβέρνηση του Άσσαντ που πολέμησε μόνη εναντίον σχεδόν όλων την Ισλαμική τρομοκρατία. Και ο τελευταίος υποστηρικτής είναι ο Ισλαμόσουλτανος Ταγιπ που εισέβαλε σε ξένο κράτος ως προστάτης της Ισλαμικής τρομοκρατίας και μέλλον ιδιοκτήτης Συριακου εδάφους και αμέσως μετά και Ελληνικού με την βοήθεια του Αλλάχ πάντα.

  1. avatar Unexpected Opponent

   O Tαγιπ θα υποστεί δ ι κ α ι ω ς ότι υπέστη α δ ι κ ω ς ο Aθανασιος Διάκος .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει