Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε νότιο προάστιο της Δαμασκού από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες προήλασαν επίσης και στην στρατηγικής σημασίας κοινότητα Σφίρα, στα βόρεια της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Βλήματα ρουκετών που εβλήθησαν από τις δυνάμεις της κυβέρνησης κατά του προαστίου Χάτζαρ αλ Ασουάντ, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων», επισήμανε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Στα δυτικά τμήματα της Σφίρας, σφοδρές μάχες σημειώνονται με τους αντάρτες που προσπαθούν να αναχαιτίσουν την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων», προσθέτει η ίδια ΜΚΟ.

Οι αντάρτες ελέγχουν για πάνω από έναν χρόνο τη Σφίρα, μία πόλη στα ανατολικά του Χαλεπίου που επιβλέπει μία στρατηγικής σημασίας οδική αρτηρία, η οποία συνδέει την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας με τα κεντρικά της χώρας.

Παρά τα πολλαπλά κύματα επιθέσεων, οι αντάρτες δεν είχαν κατορθώσει να καταλάβουν τα σημαντικά εργοστάσια όπλων στην περιφέρεια της κοινότητας. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η προέλαση του στρατού, ο δρόμος προς το Χαλέπι ανοίγει για τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε άλλα σημεία της χώρας, δύο γυναίκες βρήκαν τον θάνατο και πολλοί ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν από οβίδες που εβλήθησαν από το στρατόπεδο των ανταρτών κατά της κοινότητας Δρούζων και χριστιανών Τζαραμάνα, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στην πρωτεύουσα, βλήμα όλμου που εβλήθη από τους αντάρτες προκάλεσε τον θάνατο μίας γυναίκας και τραυμάτισε 12 παιδιά, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.