Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τετάρτη (5/2) από πυρά ισραηλινών δυνάμεων σε βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Χεβρόνα σε μια διαδήλωση ενάντια στο ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε την ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Ο 17χρονος Μοχάμεντ αλ Χαντάντ σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε στην καρδιά του από κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Μπαμπ αλ Ζάουα της Χεβρόνας».

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως 15 άνθρωποι πετούσαν πέτρες ενάντια σε ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τόνισε σε ανακοίνωση ότι στρατιώτες «εντόπισαν έναν Παλαιστίνιο που εκσφενδόνισε μια μολότοφ εναντίον τους και εκείνοι απάντησαν με πυρά ώστε να εξαλείψουν την απειλή».

Σύμφωνα με εικόνες του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Wafa, η σορός του νεαρού άνδρα σύρθηκε από διαδηλωτές προς ένα όχημα, έπειτα από αυτό το όχημα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στη Χεβρόνα, που διοικείται από Παλαιστίνιους.

Ο 17χρονος ήταν ο πρώτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε σε ταραχές μετά την παρουσίαση από τον Τραμπ του σχεδίου του την περασμένη εβδομάδα, ένα σχέδιο ευνοϊκό για το Ισραήλ και το οποίο καταδικάστηκε από το συντριπτικό μέρος του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου.

Μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού σχεδίου, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά στην Μπαμπ αλ Ζάουα.