Σε ισχύ παραμένει η χθεσινή προειδοποίηση για κίνδυνο τροπικής καταιγίδας στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ από τη Λουϊζιάνα έως τη Φλόριδα, στον Κόλπο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η καταιγίδα παραμένει στον Κόλπο του Μεξικού περίπου 375 χλμ νοτιοδυτικά από τις εκβολές του Ποταμού Μισισίπι, και οι άνεμοι που τη συνοδεύουν πνέουν με ισχύ 85 χλμ/ώρα.

Το Κέντρο ανακοίνωσε πως η προειδοποίηση εξακολουθεί να ισχύει για μία παράκτια έκταση που απλώνεται από το κέντρο της Λουϊζιάνας έως τα ανατολικά της Φλόριδας, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η παλαιότερη πληγείσα πόλη της Νέας Ορλεάνης.

Την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι είχαν εκδώσει προειδοποίηση για τυφώνα, όμως από τα μέσα της χθεσινής ημέρας υποβάθμισαν την ισχύ του φαινομένου σε τροπική καταιγίδα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) έχει δρομολογήσει μία «έντονη δραστηριότητα» προκειμένου να συνδράμει τα πολιτειακά και τοπικά όργανα στον Κόλπο του Μεξικού.