Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ο στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, χαρακτήρισε σήμερα κίνηση «απελπισία» τις ισραηλινές απειλές που διατυπώθηκαν σε αντίδραση στην διπλωματική «επίθεση γοητείας» της Τεχεράνης.

«Τα λόγια αυτού του είδους πηγάζουν από την απελπισία», σημείωσε και χαρακτήρισε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «πολεμοχαρή».

«Σήμερα η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι μια σκουριασμένη και παλιά επιλογή, που τοποθετείται πάνω σε ένα ετοιμόρροπο τραπέζι», πρόσθεσε ο Φιρουζαμπαντί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ προτίθεται να δράσει μόνον του για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αν το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του», σημείωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος επέκρινε το άνοιγμα που φαίνεται ότι κάνει ο νέος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Ο Ροχανί δεσμεύτηκε να αρχίσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την διεθνή κοινότητα και να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια από την πλευρά του Ιράν όσον αφορά τις πυρηνικές του δραστηριότητες.

«Το ισλαμικό Ιράν θα βγει νικητής με την επαναστατική του στάση της ηρωικής ευελιξίας», σημείωσε ο στρατηγός, αναφερόμενος σε μια δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είχε πει ότι «η ευελιξία είναι ορισμένες φορές χρήσιμη και απαραίτητη».

Ο Φιρουζαμπαντί σημείωσε εξάλλου ότι το μόνο που έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με τα σχόλιά του αυτά «ήταν να ενισχύσει την απειλή κατά των σιωνιστών» και πρόσθεσε ότι «ο Νετανιάχου χάραξε το όνομά του στον πίνακα του ΟΗΕ υπό την ένδειξη πολεμοχαρής».