Σε 25 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε μια γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα για τον φόνο του συζύγου της, τον οποίο δηλητηρίασε με σταγόνες για τα μάτια.

Η 53χρονη Lana Clayton ομολόγησε την ενοχή της για την ανθρωποκτονία του συζύγου της Steven Clayton, τον Ιούλιο του 2018.

Αρχικά, όπως αναφέρει η New York Post, η Lana είχε πει στις αρχές πως ο άνδρας της εμφάνισε ίλιγγο και έπεσε από τη σκάλα μέσα στο σπίτι τους, όπου τον βρήκε η ίδια στις 21 Ιουλίου.

Τελικά όμως παραδέχθηκε πως έριχνε στο νερό του 64χρονου σταγόνες για τα μάτια επί τρεις ημέρες.

Οι εξετάσεις έδειξαν υψηλά επίπεδα τετραϋδροζολίνης στον οργανισμό του. Η ουσία, που περιέχεται σε συνηθισμένες σταγόνες για τα μάτια, λειτουργεί σαν νευροτοξίνη σε περίπτωση κατάποσης και πλήττει το νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Clayton είχε εξοργιστεί με τον άνδρα της, ο οποίος την κακοποιούσε, και ήθελε να τον κάνει να υποφέρει. Πιστεύουν επίσης πως τον σκότωσε για τα λεφτά του και μετά τον θάνατό του έκαψε τη διαθήκη του.

Ο συνήγορός της υποστήριξε πως αντιμετωπίζει μετατραυματικό στρες επειδή είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν τον γάμο της. Πρόσθεσε πως ο άνδρας της «τη χτυπούσε, την κλωτσούσε και την έπιανε από τον λαιμό» στη διάρκεια των 5 ετών του έγγαμου βίου τους.

«Επέτρεψα στα συναισθήματα αυτά να με κάνουν να κάνω κάτι μέσα σε δευτερόλεπτα, το οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ» είπε η 53χρονη στο δικαστήριο.

Η Lana, που ήταν η 7η σύζυγος του Steven, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της πριν συλληφθεί, παίρνοντας χάπια και ανοίγοντας το γκάζι. Είχε αφήσει και σημείωμα.

Δύο χρόνια πριν τη δηλητηρίαση, τον Μάιο του 2016, η Clayton είχε χτυπήσει τον άνδρα της στο πίσω μέρος του κεφαλιού του με τόξο και βέλος, υποστηρίζοντας και τότε στις αρχές πως επρόκειτο για ατύχημα.

Το 2010, είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook πως ο Steven την απατούσε. «Ο σύζυγός μου δεν είναι μέθυσος, έχει εξωσυζυγική σχέση» έγραψε. «Ωστόσο είναι ο πατέρας των παιδιών μου και τα παιδιά μου βλέπουν το Facebook μου. Οπότε. Εκτιμώ πάντως την υποστήριξη».

Σύμφωνα με τους γείτονες του ζευγαριού, η Lana συμμετείχε στην τοπική ομάδα μελέτης της Βίβλου και μέχρι τη σύλληψή της εργαζόταν ως νοσοκόμα.

Αρχικά ήταν αντιμέτωπη με την ποινή είτε του θανάτου είτε των ισοβίων, αλλά έπειτα από συμβιβασμό η ποινή της μειώθηκε.