Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ υποστηρίζει ότι κατέρριψε τουρκικό drone

Η Τουρκία δεν έχει κληθεί να βοηθήσει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης υποστηρίζει ο Τσαβούσογλου


ΚΟΣΜΟΣ
1:03
15/12/2019
Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ υποστηρίζει ότι κατέρριψε τουρκικό drone
loading

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό drone κοντά στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο LNA ο οποίος τελεί υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε drone πάνω από την πόλη Ain Zara, η οποία βρίσκεται περίπου 11 χλμ έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις του ο LNA ανέφερε ότι ο Εθνικός Στρατός σημειώνει επιτυχίες στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις θέτοντας υπό τον έλεγχό του αρκετές περιοχές στον δρόμο προς την πρωτεύουσα.

Οι ανακοινώσεις έρχονται λίγες ώρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία έστειλε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα στις κυβερνητικές δυνάμεις προκειμένου να τις ενισχύσει στον πόλεμο με τις δυνάμεις του  στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Οπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, οι εξοπλισμοί αυτοί ήταν το αντάλλαγμα για την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση για επίθεση στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη από τον στρατηγό Χαφτάρ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η Τουρκία.

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου η Τουρκία δεν κλήθηκε να βοηθήσει την κυβέρνηση της Λιβύης που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει