Αυτές οι εκλογές θα αποδειχθούν ιστορικές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μετά την εκλογική του νίκη και μάλιστα με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τα exit poll του δίνουν συγκεκριμένα 368 έδρες.

«Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά» δήλωσε ο Τζόνσον, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όταν ξεκαθάρισε η εικόνα και όσον αφορά τη βουλευτική έδρα που διεκδικούσε στο Όξμπριτζ.

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας. Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα» πρόσθεσε ο ηγέτης των συντηρητικών.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9 ώρα Ελλάδος. Πάντως όπως φαίνεται οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες. Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13.