Συνολικά 59 επίδοξοι μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην νότια ακτή της Ισπανίας μέσω των στενών του Γιβραλτάρ με εννέα αυτοσχέδια σκάφη περισυνελέγησαν σήμερα από τις ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης, όπως ανακοινώθηκε, διευκρινίζοντας ότι με αυτούς ανέρχεται σε 196 ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχουν διασωθεί από το Σάββατο.

Μεταξύ των 59 βρίσκονται τρεις γυναίκες, εκ των οποίων μία είναι έγκυος, διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.

Συνολικά 196 άνθρωποι διεσώθησαν, εκ των οποίων 92 το Σάββατο και 39 άλλοι την Κυριακή, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. «Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ταρίφα», στην νότια Ισπανία, όπου τους υποδέχθηκαν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Στον λογαριασμό τους στο Twitter, οι υπηρεσίες διάσωσης υπογραμμίζουν ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν την θαλάσσια περιοχή αυτή πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι συνήθως.

Πολλοί επίδοξοι μετανάστες από την Αφρική προσπαθούν σχεδόν καθημερινά να φτάσουν στην Ισπανία μέσω του Μαρόκου διά θαλάσσης από τα στενά του Γιβραλτάρ, ή χερσαία διασχίζοντας τα σύνορα με τους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια στο βόρειο άκρο του Μαρόκου.

Το 2012, συνολικά 3.804 επίδοξοι μετανάστες έφτασαν στις ισπανικές ακτές μέσω θαλάσσης, δηλαδή 30% λιγότεροι από αυτούς το 2011, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.