Το Ιράν καταδίκασε την απαγωγή ενός μέλους του προσωπικού της πρεσβείας του στην Υεμένη, κάνοντας λόγο για μια «απάνθρωπη ενέργεια» και απαιτώντας από τη Σαναά να «λάβει σοβαρά μέτρα» για την απελευθέρωσή του.

Ένοπλοι άνδρες απήγαγαν έναν ιρανό διπλωμάτη σε δρόμο κοντά στην πρεσβεία στη Σαναά και τον οδήγησαν προς άγνωστο προορισμό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, το θύμα ονομάζεται Νουρ-Αχμάντ Νικμπάχτ.

Το Ιράν «καταδικάζει αυτή την απάνθρωπη ενέργεια και καλεί την κυβέρνηση της Υεμένης να λάβει σοβαρά μέτρα προκειμένου να επιτύχει την απελευθέρωση του διπλωμάτη», ανέφεραν τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μια συνομιλία ανάμεσα στον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και τον ομόλογό του της Υεμένης.

Ο Σαλεχί υπενθύμισε πως σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες η ασφάλεια των διπλωματών είναι ευθύνη της χώρας που τους φιλοξενεί, προσέθεσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Υεμένης στην Τεχεράνη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου το Ιράν του εξέφρασε «τη μεγάλη αγωνία του για την τύχη του διπλωμάτη του», σύμφωνα με τα ΜΜΕ.