Τον άνδρα που είχε ταμπουρωθεί από νωρίς το πρωί ή πιθανώς και τη νύχτα σε μουσείο της πόλης Σεντ Ραφαέλ, στη νότια Γαλλία, συνέλαβε η γαλλική αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη μέσω Twitter, σημειώνοντας πως η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η τοπική αστυνομική διοίκηση επιβεβαίωσε την σύλληψη του άνδρα, ο οποίος δεν ήταν οπλισμένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Εισήλθε τα ξημερώματα στο μουσείο πριν ανοίξουν οι πόρτες του στο κοινό και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Τις αρχές ειδοποίησε νωρίς το πρωί η καθαρίστρια του μουσείου, η οποία πήγε στη δουλειά της και βρήκε την πόρτα κλειδωμένη από μέσα. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, με συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων.

Στους τοίχους του μουσείου είχαν γραφτεί και απειλητικά συνθήματα στα αραβικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων πως «το μουσείο θα μετατραπεί σε κόλαση».

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.