Σε διαβεβαίωση πως δεν έχει συναντηθεί ποτέ, ούτε έχει συνομιλήσει με τον προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, οι συναντήσεις του οποίου με Ουκρανούς αξιωματούχους αποτελούν μέρος της έρευνας για την πιθανή παραπομπή του Τραμπ, προχώρησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν συνάντησα ποτέ τον Ρούντι Τζουλιάνι, ποτέ. Και ποτέ δεν είχα τηλεφωνική συνδιάλεξη μαζί του», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Δημοκρατικοί, στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ξεκίνησαν έρευνα για την ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου της χώρας, τον οποίο κατηγορούν ότι άσκησε πιέσεις στο Κίεβο για να ερευνήσει τον πιθανό πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, Τζο Μπάιντεν, και τον γιο του, Χάντερ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε, ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι δεν αισθάνθηκε καμία πίεση από τον Αμερικανό πρόεδρο για να ερευνήσει τον Τζο και Χάντερ Μπάιντεν.

«Δεν αισθάνομαι πίεση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να μου ασκήσουν πίεση εδώ και στο εξωτερικό. Είμαι ο πρόεδρος μιας ανεξάρτητης Ουκρανίας – κανείς δεν μπορεί να με πιέσει», είπε, σύμφωνα με το CNN και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Να προστατευθεί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος»

Παράλληλα, ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που εξέφρασε τις ανησυχίες του για το τηλεφώνημα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και αυτόν της Ουκρανίας, τον περασμένο Ιούλιο, θα πρέπει να ακουστεί και η ταυτότητά του να παραμείνει απόρρητη, υποστηρίζει ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τσακ Γκράσλεϊ.

«Το πρόσωπο αυτό φαίνεται ότι τήρησε τη νομοθεσία περί προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και πρέπει να ακουστεί και να προστατευθεί. Θα πρέπει πάντα να σεβόμαστε το αίτημα των μαρτύρων αυτών για εμπιστευτικότητα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής.

«Κανείς δεν θα πρέπει να εξάγει συμπεράσματα ή κρίσεις χωρίς να ακούσει πρώτα τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και να παρακολουθήσει προσεκτικά την εξέλιξη των γεγονότων», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.